Vårt Byggsätt


Vi bygger naturligt

Allt fler inser hur viktigt det är att bygga hus där människor kan leva, trivas och vara friska. Därför är alla idag inställda på att, till varje pris, bygga friska hus. Hus som andas och är byggda av naturliga material. Tiden och tendenserna talar för lättbetong.

Lättbetong är naturligt. Tag kalk, ren sand, lite cement, naturgips och en nypa alu-pulver. Tillsätt vatten. Låt jäsa och stå i ugn. Resultatet är lättbetong. Det fina med lättbetong är att det består av naturmaterial och att din vägg byggs av ett homogent material. Du slipper konstiga skivmaterial och plaster som är energikrävande vid tillverkningen. Dessutom får du ett hus som andas.

Hus som andas är enkla att putsa. Vi vill egentligen inte bre på, men lättbetong är en mycket bra putsbärare. Det kanske är självklart att ett hårt och massivt stenmaterial är bra att putsa på. Men det handlar även om estetik, eftersom puts öppnar möjligheter att skapa vackra och spännande fasader.

Även värmen bor längre i ett hus som andas. I byggnader med tung stomme lagras värmen bättre. Värmen, eller kylan, magasineras helt enkelt i ett sådant hus och inomhusklimatet blir jämnare. Inte minst viktigt om du ska bygga ett hus där människor ska arbeta tillsammans med känsliga maskiner

Ladda ner  mer info om byggprocessen (pdf, 2.16mb)